De 10 mooiste natuurlijke zwembaden in de wereld

Wat is er heerlijker dan te duiken in turquoise water omringd door idyllische natuurlijke landschappen? Verborgen of afgeschermd door begroeiing of rotsformaties, laten de foto’s van deze 10 natuurlijke zwembaden je met een open mond achter! Welke is jouw favoriet?

Natuurlijk zwembad in het Nationaal Park Isalo, Madagaskar

Een ongelooflijk meer gevormd door natuurlijke rotsformaties, met een waterval die zich in de diepte stort, omgeven door weelderige vegetatie. Ontspan en laat de druppels van de waterval je rug en schouders strelen!

Linda De Volder

Linda De Volder

Kuang Si watervallen, Cambodja

De site behoort tot de mooiste plekjes ter wereld en omvat natuurlijke zwembaden op verschillende niveaus, stroomafwaarts van de Kuang Si watervallen, die uiteindelijk uitmonden in de Mekongrivier.

Grotta della Poesia, Italië

De Grotta della Poesia ligt in Roca Vecchia aan de Adriatische kust in de streek van Puglia en kent één van ’s werelds mooiste natuurlijke zwembaden. Het verhaal doet de ronde dat een prinses elke dag in deze wateren een bad neemt en zowel de dichters die de grot zijn naam gaven als hedendaagse kunstenaars in Italië inspireert.

Pamukkale natuurlijke zwembaden, Turkije

Pamukkale (‘katoen kasteel’ in het Turks) of Pamukale is een natuurlijke monument en toeristische attractie. Bronnen met calciumrijk water hebben een uniek landschap van terrassen en zwembaden gecreëerd, die door UNESCO als een Werelderfgoed site werd geklasseerd.

Oro Bay natuurlijk zwembad, Pine Island

Pine Island, in Nieuw-Caledonië, wordt wel ‘het eiland het dichtst bij de hemel’ genoemd in de lokale Kanaktaal. Dat is precies de juiste manier om dit hoekje van het paradijs te beschrijven!!

To Sua Ocean Trench, een van de mooiste natuurlijke zwembaden

Dit ‘zwemgat’ ligt op de Samoa-eilanden, werd gevormd door vulkanische activiteit en behoort tot een van de 5 mooiste natuurlijke zwembaden in de wereld.

to-sua-ocean-trench-upolu-samoa