Top 10 van de allermooiste kerstmarkten in Europa

Straatsburg, de allergrootste kerstmarkt van Europa

Sinds 1570 organiseert Straatsburg haar fantastische kerstmarkt aan de voet van de kathedraal: meer dan een dozijn kerstdorpen met meer dan 300 chalets in het door Unesco geklasseerd historische centrum. En elk jaar wordt op het Kléber-plein de grootste natuurlijke dennenboom van Europa opgetuigd. De animaties zijn zo in trek dat deze kerstmarkt is uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische attracties.

marche-de-noel-strasbourg-2

marche-de-noel-strasbourg

Dresden, de oudste kerstmarkt

De kerstmarkt in Dresden dateert van 1434 en is daardoor de oudste kerstmarkt. Hij bevindt zich in de oude wijk Loschwitz en net als de kerstmarkten in de Elzas, is hij vooral gericht op ambachtsproducten en lokale producten zoals de Schmandfleck, een warm broodje met kaas, ham en crème fraîche en de Glühwein, een verrukkelijke warme kruidenwijn!

Wenen, de meest betoverende kerstmarkt

De locaties in Wenen zijn op zich al de mooiste en met toevoeging van de magische kerstsfeer en kerstmarkten worden het de meest betoverende plekken om je eindejaarsfeesten voor te bereiden en te genieten van de geuren van typische gebakjes en warme drankjes. Ook zijn er workshops koken en knutselen voor de allerkleinsten op het stadhuisplein, Rathausplatz van Wenen.

Dublin, de meest gezellige kerstmarkt

Geïnstalleerd op de Docks, waaronder ook een drijvend pont, is de kerstmarkt in Dublin (Ierland) een ideale plek om de kerstdagen door te brengen. De kraampjes zijn uitzonderlijk fraai verlicht en het is er buitengewoon gezellig, ideaal voor een knusse wandeling tussen het kaneel en de hete kastanjes.

Luik, de meest feestelijke kerstmarkt

De 190 chalets trekken jaarlijks meer dan een miljoen mensen aan en er is bovendien een ijsbaan en bobbaan. Het is meer dan alleen maar een kerstmarkt, het is een ware folklore aangeboden door de stad Luik met het accent op een feestelijke en gezellige sfeer.